Kansen MKB voor circulaire economie

Stijgende grondstof- en energieprijzen, meer aandacht voor recycling, alternatief grondstofgebruik en nieuwe businessmodellen. De wereld om u heen verandert. Verandert uw bedrijf mee?

Deeleconomie, nieuwe businessmodellen, Circulaire economie. Wat betekenen deze
begrippen voor uw bedrijf? Hoe kunt u besparen op grondstof- en energiekosten of hoe vindt u nieuwe klanten voor nieuwe producten en diensten? Of bent u op zoek naar nieuwe manieren van ontwerpen of produceren? Doe dan de bedrijfsscan Circulaire Economie van het RegioNaal Centrum voor Circulaire Economie (RNCCE) en ontdek welke kansen er liggen voor uw bedrijf.

Het RNCCE helpt bedrijven inzicht te krijgen in de mogelijkheden en kansen die de circulaire economie biedt. Want die kansen zijn er: denk aan andere manieren van ontwerpen of verpakken, waardoor grondstoffen hergebruikt worden. Of denk aan besparen van energie, of het toepassen van duurzame energie.

De bedrijfsscan is een praktisch middel waarmee u in kaart kunt brengt welke onderdelen van uw bedrijfsproces kunt omvormen naar een circulair model. Door middel van de scan onderzoekt het RNCCE de mogelijkheden voor uw bedrijf, zowel op korte termijn (binnen twee jaar) als op de langere termijn (tot 2025).

RNCCE is een initiatief van Yvonne Keijzers van Duurzamerwerken en Bert Lagerweij van Conbuquest. Zij zijn expert op het gebied van MVO en bedrijfsprocessen rondom principes van de circulaire economie. In 2014 organiseerden zij in opdracht van de Gemeente Nijmegen en het RNCT de bijeenkomst Circulaire Economie voor het MKB. In 2015 is het symposium Bouwen met Groene ketens door ons tot stand gebracht.


Voor meer informatie zie: www.rncce.nl

Heeft u belangstelling voor een bedrijfsscan? Wilt u weten welke kansen de circulaire economie uw bedrijf biedt? Mail dan naar info@rncce.nl of bel 06 - 132 111 79.